Jonathan Dhondt en Arno Jacobs

Zaterdag 16 mei - 19:15 - 19:50 (Voorprogramma Trapped Ants)

Een improvisatiesessie van gitaar en viool in een huiselijk jasje.
89352695_542800083010158_722454376538439

DIT EVENEMENT WORDT TOT NADER ORDER UITGESTELD, VAN ZODRA WE MEER WETEN BRENGEN WE JULLIE OP DE HOOGTE.

 

Arno Jacobs en Jonathan Dhondt, al jaar en dag goed bevriend, vormen een uniek duo. Samen brengen ze live improvisatie op gitaar en viool. Arno Jacobs leerde zichzelf gitaar spelen, hij schreef al enkele nummers zelf, en naast muziek heeft hij ook een passie voor toneel en theater.

 

Jonathan Dhondt speelt viool sinds zijn vijfde, hij volgde les volgens de Suzuki methode bij Koen Rens. Dit houdt in dat hij op jonge leeftijd leerde hoe je een melodie die je hoorde kon spelen op de viool. Hij speelde in verscheidene orkesten en trad al onder meer op in de Singel, de Miry zaal en de Warande.

 

Ook reisde hij dikwijls naar het buitenland voor Suzuki workshops, met verscheidene concerten in Polen, Letland, Litouwen, Spanje en Duitsland. Zijn viool is voor hem meer dan een hobby, ze helpt hem om in moeilijke tijden het hoofd boven water te houden. Improvisatie helpt hem met zijn gevoelens te uiten, wat te horen is in de muziek.

 

Dit is de eerste keer dat ze improvisatie op Zoersels podium spelen, maar samen hebben ze al menig jammiesessie versleten. Tijdens de examens om stoom af te blazen of op een gezellige avond met de vriendengroep, er is nooit een ongepast moment voor muziek.