top of page

Simon Thielens

Ondernemend pianist, spreker en leraar.

Simon Thielens (°30/12/1999) begon piano te studeren op 8-jarige leeftijd aan de muziekacademie te Wijnegem, bij Nick Timmermans. Via Nick leerde hij ook andere culturele hoogtepunten kennen die hem stimuleerden een zoektocht te starten naar al het moois en edels in de wereld. Er ontstond een kruisbestuiving tussen nieuwsgierigheid, leergierigheid, passie en ontroering, een mix die nog altijd zeer representatief is voor het karakter van Simon. 3 jaar voor het einde van zijn humaniora, besloot Simon zijn secundair onderwijs te combineren met een pas opgestart project in het conservatorium van Antwerpen: het Jong Conservatorium, waar hij kamermuzieklessen kreeg van Annelien Van Wauwe, Wietse Beels en Nicolas Callot, naast het pakket muziektheorie dat Edwig Abrath hem aanreikte.

 

Nadat Simon afstudeerde, besloot hij zijn studies voor te zetten bij Nicolas Callot aan het conservatorium te Tilburg. 2 oktober 2018 speelde Simon zijn radiodebuut op Radio 4 in de Hart en ziellijst. Hij deed ook al orkestervaring op als buffetpianist in de Stijl van Louis Andriessens (onder leiding van Etienne Siebens) en koorervaring als eerste bas bij het koor Helicon onder leiding van Geert Hendrix en het koor Octopus onder leiding van Bart Van Reyn. In 2023 studeerde Simon af aan het conservatorium van Tilburg, waar hij tevens een minor lichte muziek heeft gevolgd.

Simon is zowel actief klassiek pianist, als licht pianist. Hij speelde onder andere al in Tilburg (concertzaal en het Cenakel), Antwerpen (deSingel), Wijnegem ('t Gasthuis), Zoersel (deBijl), Schoten (CC De Kaekelaar), Rijkevorsel (de Singer)... Ook luisterde hij al een evenement van KBC op in het hoofdkwartier Leubrust (Leuven).

 

Simon kreeg al masterclasses van Menahem Pressler, Jozef De Beenhouwer, Sergei Edelmann, David Kuyken, Nikolaas Kende, Polina Leschenko, Eliane Rodriguez...

CV op aanvraag.

Simon headshot.jpg
bottom of page